Return to site

Att krama statsministern

Av de drygt 3000 kramar jag gett bort sedan den 7 april 2017, kommer jag ihåg alla kramar, men dessvärre inte alla jag har kramat. Jag har förstått att jag har ett par "stammisar". Men det finns kramar och människomöten som av olika anledningar etsat sig fast i mitt minne. Några har jag återgett tidigare och kommer framöver dela med mig av fler. Men kvällens kramminne involverar självaste statsministern!

Strax innan semestern annordnades Politikerveckan i Järva på Spånga IP. Alla partiledare skulle tala och alla partier och andra organisationer och föreningar fanns på plats. Och jag och min skylt. Jag tänkte att de som behöver mest kramar är de som har makt att förändra saker och ting, för kramar gör människor glada och glada människor tänker och gör bra saker.

Jag var på plats fyra eftermiddagar och kvällar den veckan och gav bort kramar till politiker från alla partier, jag kramade Svenska kyrkan, PRO, poliser och Säpo, lokala föreningar, barn, vuxna och äldre. Trots att jag försökte få krama både Åkesson, Fridolin och Kindberg Batra så lyckades jag aldrig.

På veckans sista dag och då statsminister Stefan Löven var på plats - då vände min lycka. Statsministern och hans entourage rörde sig mot scenen strax innan han skulle hålla sitt tal och jag ställde mig i hans väg, höll upp min skylt och log det största leende jag kunde få fram. Säpo, tjänstemän och journalister flockades runt honom och jag trodde att han inte skulle se mig.
Men så gör han det. Han ser mig där jag står med min skylt och skrattar:
- Titta, där kan man få en gratis kram!
- Kom igen, Stefan! Du behöver en kram!, säger jag och öppnar upp famnen.
Han tvekade i två sekunder, men så bestämde han sig och vi omfamnades i en härlig kram. Statsminstern och jag. Kameror blixtrar, folk skrattar och jag tänker mest på om jag ska fumla fram min mobil och be om en selfie "för hur ska någon annars tro att jag kramade statsministern?". Jag valde att inte göra det.

- Jaha, säger han, hur många kramar har du gett bort idag?
Jag rotar i fickan och får fram min klickräknare.
- Du är nummer 64 idag...
Alla skrattar, kameror klickar och jag är lycklig.

Jag hann aldrig själv få en bild på mötet, men en stund senare hittade jag bilden ovan på Twitter. Det är en sak att se och höra en statsminister på TV, men en helt annan sak att krama en. Statsminister Stefan Löfven är kortare än jag trodde, men han är riktigt bra på att kramas!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly