Return to site

STIFTELSEN SVENSKA HJÄRTAN

Till minne av 11-åriga Ebba, ett av offren för terrorattacken i april 2017

· Engagemang

Fredag den 7 april 2017, förändrades livet för många människor när en lastbil kör i hög fart genom Drottninggatan i Stockholm. Fem människor förlorar livet. Ett av offren var 11-åriga Ebba.

Samma dag och eftermiddag ger jag bort mina första kramar. Att det skulle bli fem är i efterhand någonting som i säg är talande. Fem dödsoffer, fem kramar. Kramförmedlingen startar samma eftermiddag som fem liv släcks. Under söndagens kärleksmanifestation blev det långt över 600 kramar.

I dagarna har vi kunnat läsa om hur Ebbas familj startat en minnesfond i Ebbas minne och för mig blev det direkt ytterligare en stark anledning att fortsätta kramas och att hålla Kramförmedlingen vid liv. Stiftelsen och Kramförmedlingen delar nämligen i omt och mycket samma motivation, syfte och mening:

"Stiftelsen Svenska Hjärtan – till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund har initierats av Ebbas pappa. Han vill med stiftelsen uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att sprida kärlek, gemenskap och glädje i vardagen. Genom att lyfta fram förebilder som får ta emot ett stipendium hoppas stiftelsen att fler ska uppmuntras och att de goda förebilderna blir fler."

Framöver hoppas jag kunna på ett eller annat sätt låta kramandet också leda till en insamling för minnesfonden. I och med att jag även börjat implementera "konceptet" i skolan har jag en tanke om att i stället för att ta ut gage för föreläsningar på skolor be om ett bidrag av skolan till minnesfonden och på så sätt fortsätta det stora och viktiga arbete skolor, vi och minnesfonden har framöver.

Du kan redan nu gå in och läsa mer på http://ebbasminnesfond.se och ge ett bidrag.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK